duminică, 20 septembrie 2009

Osama Bin Laden recomandă cărți

Imagine: SITE

Osama Bin Laden a ieșit din nou la rampă,de această dată recomandându-le americanilor să...citească trei cărți.
Bin Laden a emis o casetă audio intitulată "An Address to the American People." Potrivit SITE Intelligence Group, care monitorizează site-urile jihadiste, pe casetă, o voce pretinzând că este liderul Al Qaeda descrie trei cărți care, zice el, susțin analiza sa a politicii globale și maltratarea sistematică a musulmanilor de către America și aliații săi.
Cărțile respective sunt următoarele:
1. "The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy," de Stephen M. Walt, profesor de relații internaționale la Harvard, și John J. Mearsheimer, profesor la Universitatea din Chicago. Publicată în 2007, cartea susține că sprijinul necondiționat acordat de către SUA Israelului, modelat de organizații puternice de lobby precum American Israel Public Affairs Committee, dăunează grav atât intereselor americane cât și celor israeliene. Vocea de pe bandă menționează drept titlu al cărții "The Israeli Lobby in the United States," potrivit traducerii efectuate de SITE.

2. "Palestine: Peace Not Apartheid," în care fostul președinte american Jimmy Carter își exprimă viziunea sa despre cum s-ar putea pune capăt conflictului arabo-israelian, criticând vehement Israelul și tratamentul aplicat palestinienilor în teritoriile ocupate. Deși vocea de pe casetă nu menționează numele cărții, îi îndeamnă pe americani să citească "ceea ce a scris fostul vostru președinte, Carter, privitor la rasismul israelian împotriva poporului nostru în Palestina."


3. A treia carte menționată pe casetă este intitulată "The Apology of a Hired Killer," potrivit traducerii SITE. Carte ar fi fost scrisă de un fost "agent CIA care a trăit în două culturi, a cărui conștiință s-a trezit și a hotărât să spună adevărul, în pofida amenințărilor." Vocea de pe bandă spune că acest autor este cel mai în măsură "să clarifice cauzele lui 11", aparent referindu-se la 11 Septembrie 2001.
Însă nu există o astfel de carte cu acest titlu și această descriere, dar unii analiști au sugerat că Bin Laden ar fi citit "Confessions of an Economic Hit Man," de John Perkins.

În carte, John Perkins scrie că, recrutat de agențiile guvernamentale și o firmă internațională de consultanță, a călătorit prin lume timp de un deceniu convingând guvernele din țările în curs de dezvoltare să ia împrumuturi de la Banca Mondială, FMI și alte organizații internaționale.
Departamentul de Stat a negat orice implicare și a susținut că afirmațiile lui Perkins sunt pure "fantezii".

Oare de unde face rost Osama de aceste cărți? Le cumpără de pe Amazon sau le citește pe Google?

Niciun comentariu: