luni, 26 ianuarie 2009

Dr. Azakov și gaura spre Iad din Siberia

Un prieten mi-a recomandat un film care conținea, printre altele o referire la Youtube și niște înregistrări care prezentau, chipurile, sunete captate din Iad. Curios din fire am aprofundat problema și iată peste ce am dat:
Povestea a fost transmisă în trei episoade dintr-un program al Trinity Broadcasting Network, la începutul anului 1989. Trinity a publicat, de asemenea, un articol pe internet, în care se susținea că povestea a fost tradusă din ziarul finlandez Ammennusastia. Povestea implică o echipă de geologi sovietici, care în 1960, au forat un puț, adânc de 14,4 kilometri, în pământ, pentru a studia crusta Terrei. La un moment dat viteza forezei a crescut brusc, geologii presupunând că a întâlnit un spațiu gol. Au întrerupt forajul, au măsurat temperatura, și apoi au coborât niște microfoane în gaură. Ceea ce au auzit i-a înspăimântat peste măsură. Liderul proiectului, dr. Azakov ar fi declarat: "Centrul Pământului este gol!...Temperaturi de peste 1000 de grade Celsius au fost înregistrate...am putut auzi mii, poate milioane de suflete torturate urlând în agonie. Informațiile pe care le-am adunat sunt atât de surprinzătoare, încât, sincer, ne temem de ceea ce am putea găsi acolo. Se spune că peste jumătate dintre oamenii de știință au refuzat să mai participe la proiect. Un articol dintr-un alt ziar finlandez a mai adăugat și alte detalii: " Un gaz incandescent a izbucnit din puț. Apoi o creatură strălucitoare cu aripi ca de liliac a ieșit din gaură, strigând în rusește: am izbândit!". Contactat ulterior, autorul acestui din urmă articol, a recunoscut că a fabricat povestea cu "liliacul din Iad". Biblical Archaeology Review a publicat istoria "Puțului spre Iad", cu intenția de amuzament. Și-au închipuit că povestea, fiind atât de ridicolă, nu va fi crezută de nimeni. Dar mulți dintre cititorii lor au crezut-o. Bineînțeles nu exista niciun puț către Iad și nici strigătele celor damnați. Cu toate acestea, există o înregistrare online, care pretinde că ar conține țipetele locuitorilor din Iad.
Trinity plasa acțiunea în Peninsula Kola, dar poveștile ulterioare o mută în Siberia. Într-adevăr, în Peninsula Kola (conform 'Scientific American'), savanții sovietici au forat un puț adânc de 12 kilometri în 1984, dar ceea ce au găsit au fost doar formațiuni minerale rare, pungi de gaze și apă; precum și o temperatură de aproximativ 180 de grade Celsius (deci, nu de peste 1000!).
Deci s-ar părea că este un alt "mit urban", cum ar spune americanii. Sunetele din "Iad" le puteți asculta mai jos. Asta nu înseamnă că nu există Dumnezeu. Sau Satana. Depinde de fiecare în ce/cine și, mai ales, cât crede.
Bibliografie:
Buhler, Rich - "Scientists Discover Hell in Siberia"-Christianity Today.16 July 1990 (p. 28-29)

6 comentarii:

Anonim spunea...

Iadul (Lacul de foc) si Raiul (Al 2-lea Cer) sunt goale. Toti cei ce au mirit sunt in "Sala de Asteptare" pana la cea "De'a 2-a Resurectie" la capatul Mileniului cand toti mortii vor fiii inviati pentru Judecata. "Prima Resurectie" fiind la inceputul "Saptamanii a 70" a lui Daniel si este a Crestinilor morti si transformarea corpurilor Crestinilor vii in "corpuri ce nu se strica/decad/inbatranesc" (I Tesaloniceni 4) care nu au a 2-a moarte (Revelatie 20:14)... In timpul Judecatii, (Revelatie 20). Crestinii vor fii acordati "coroane/rasplata" iar judecata va fii de catre Isus pentru cei ce au trecut prin "Marele Necaz" si cei nascuti in timpul Mileniului (1000 de ani dupa a 2'a venire a Domnului Isus la sfarsitul "Marelui Necaz"

Anonim spunea...

Astea sunt bazacovenii pentru copii mici.Bine ca nu au zis ca au ajuns in Shambala!

Anonim spunea...

lume rea si pacatoasa dintre care cel dintii sunt eu............cine este crestin ortodox stie destul de bine ceea ce ne asteapta dincolo..............ca om cineva zicea asa:sa presupunem ca nu e nimic dincolo de viata dar daca e?????asa ca,un om cu ratiune ca avem toti de altfel ar trebui sa ne pregatim pt.viatza de dincolo.!!!!si cel mai bine e sa ne alaturam bisericii Lui Hristos care este calea adevarul si viatza!post usor sufletelor si trupurilor noastre.!!!sa nu fim indiferentzi la ce se intimpla in jurul nostru.(uita ti va putzin la filmul ingerul digital si veti vedea mai multe).Doamne ajuta.!!

Anonim spunea...

Care puţ mă dacă ei atunci nu aveau aşa tehnică de forat 14,4km. mai ales k era 1960. si cit tine de microfoane nu rezistau nici măcar 0,001 secunde pentru a inregistra la 1000 grade celsius

streetdance1997 spunea...

Da...bun dar gandeste-te cine naiba avea un fir de 14.4 km pentru microfonu ala...am vazut o poveste asemanatoare...Phineas&Ferb pe Disney channel..peace!!!

Unknown spunea...

Nimic neobisnuit:


http://www.travelers-way.com/cea-mai-adanca-groapa.html

http://ro.wikipedia.org/wiki/Gaura_de_foraj_de_la_Kola

http://www.descopera.ro/mari-intrebari/14159359-unde-a-fost-forata-cea-mai-adanca-groapa-de-pe-pamant-video