duminică, 19 iulie 2009

UE se pregătește să vaccineze 60 de milioane de oameni împotriva gripei A/H1N1

Comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou a estimat, sâmbătă 18 iulie, la 60 de milioane numărul persoanelor care trebuie vaccinate împotriva gripei A/H1N1 în cadrul UE. Prioritate au persoanele aflate în grupele de risc (bătrânii, copiii, suferinzii).
"Dacă toate aceste persoane (de mai sus) sunt vaccinate), aceasta constituie o protecție suficientă" a asigurat Vassiliou.
Criteriile de vaccinare vor fi stabilite de miniștrii europeni ai sănătății, care se vor reuni în octombrie.

În condițiile în care, potrivit ultimului raport al OMS, mortalitatea datorată îmbolnăvirii cu A/H1N1 este sub 0,1%, această măsură pare puțin suspectă. Datorită gripei obișnuite (H1N1) anual, numai în SUA, peste 200.000 de persoane sunt spitalizate, dintre care aproximativ 36.000 mor. Global, într-un an pandemic, 90 de milioane contractează diverse forme ale gripei sezonale, 865.000 sunt spitalizați și 209.000 mor. Rezultă o rată a mortalității de peste 0,2%, așadar mai mare decât în cazul A/H1N1.
Și atunci de ce această campanie de vaccinare în masă? Să fie oare niscaiva interese financiare la mijloc? Franța și-a anunțat și ea intenția de a achiziționa 100 de milioane de doze de vaccin antigripal pentru A/H1N1, a căror costuri se ridică la 700 de milioane €. Mulți, foarte mulți bani, aruncați pe o campanie de vaccinare dominată de isterie și dezinformare prin mass-media.

Legături externe:

Niciun comentariu: