duminică, 19 iulie 2009

Cinci alimente care nu se consumă crude

1. Ouăle (de exemplu din umplutura pentru prăjituri și orice altceva ce conține ouă crude): Pe lângă riscul infectării cu bacteria E. coli , consumarea ouălor crude și a altor alimente ce conțin ouă crude riscă să vă contamineze cu Salmonella.

2. Peștele: Sushi, sashimi și ceviche pot conține numeroși paraziți. Printre aceștia se numără și Diphyllobothrium latum, un vierme intestinal transmis de peștii de apă dulce precum somonul, care poate ajunge până la 9 metri și poate trăi 20 de ani.

3. Mugurii: Mugurii de alfalfa (lucernă), fasole și alți muguri pot purta Salmonella sau E. coli datorită mediului umed și cald în care sunt crescuți. Spălarea superficială a mugurilor nu elimină șansele de îmbolnăvire, deoarece bacteriile pot trăi în interiorul plantei. Mugurii cruzi nu se recomandă copiilor, bătrânilor sau oamenilor cu sisteme imunitare slăbite. Atenție așadar la dietele de slăbire care recomandă acești muguri!

4. Carnea: Evitarea consumării cărnii crude este ceva elementar, până vezi în meniu mâncăruri de tipul beef tartare sau carpaccio. Există o listă lungă de boli pe care le puteți contracta consumând carne crudă dintre care voi menționa doar una: neurocysticercosis, un parazit prezent în carnea de porc crudă sau gătită insuficient, care ajunge din intestine la creier unde poate trăi câțiva ani, cauzând atacuri cerebrale.


5. Mierea: Mierea conține spori bacterieni care pot cauza botulism, o boală care - de obicei - netratată este fatală. În timp ce adulții și copiii mai mari de un an au nivelul acidului din stomac suficient de ridicat pentru a ucide sporii, bebelușii nu au așa ceva. Copiii sub vârsta de un an n-ar trebui să mănânce miere.

Legături externe:

Niciun comentariu: