miercuri, 20 mai 2009

Darwin și veriga lipsă

Un grup de cercetători americani adepți ai teoriei lui Charles Darwin privind evoluția susțin că au descoperit veriga lipsă dintre oameni și mamifere.
Americanii își bazează afirmațiile pe o dovadă deja contestată: scheletul fosilizat al unei maimuțe-lemur care a trăit în urma cu 47 de milioane de ani, despre care susțin că reprezintă veriga lipsă în evoluția rasei umane, informează BBC.
Dacă acest subiect ar fi fost prezentat de OTV sau de emisiunea Acces Direct de la Antena 1, nu m-aș fi obosit să comentez despre asta. Dar când această fosilă a stârnit un veritabil uragan media, fiind prezentată ca a "opta minune a lumii", trebuie să spun și eu ceva.
În primul rând trebuie spus că verigile-lipsă lipsesc cu desăvârșire. Deși se insistă în mod special pe veriga-lipsă dintre om și primate, nici în cazul celorlalte specii nu există aceste verigi. Lipsa dovezilor reprezintă coșmarul darwinienilor încă de la nașterea acestui curent. Nimic de zis, evoluția sună bine pe hârtie, dar problema apare când încerci să cauți dovezile concrete. Găsim fosile de dinozauri vechi de 65 de milioane de ani și nu găsim unele de acum 6-7 milioane de ani.
Nu cred că se vor găsi vreodată verigile-lipsă, dacă nu s-au găsit până acum, pentru că, probabil, teoria evoluționistă este doar o teorie. Posibilă dar nu probabilă. Așteptăm și alte teorii mai coerente și cu ceva mai mult suport material. Sau poate că știam deja răspunsul la asta. O fi cumva Dumnezeu?
P.S.: Suspect și grotesc în același timp entuziasmul primarului New York-ului, Michael Bloomberg, care-și dădea ochii peste cap vorbind despre "incredibila descoperire".

Legături externe:

Niciun comentariu: