marți, 3 februarie 2009

Cutremurele sunt tot mai numeroase

Circulă zvonul precum frecvența și intensitatea cutremurelor este în creștere în ultima perioadă. Această legendă este strict legată de predicțiile privind apropierea sfârșitului lumii. Promotorii acesteia aduc în sprijinul lor un pasaj din Biblie, Matei 24:7, care spune: "și, pe alocurea, vor fi cutremure de pământ". Aproape de sfârșitul secolului 20, o serie de fanatici religioși, au anticipat sfârșitul lumii în viitorul lor apropiat, eventual în anul 2000. Ei au presupus, că predicțiile bibliei se referă la timpul prezent, și că -în mod natural- cutremurele se intensifică. În realitate, numărul cutremurelor este în scădere. Geologul Steven Austin, declara în cadrul programului ICR, că deține o bază de date ce conține informații referitoare la aproximativ 4 milioane de cutremure. Frecvența acestora este în scădere, pe parcursul secolului 20.
Toate aceste mituri, privind iminența sfârșitului lumii, provin de fapt din aroganța oamenilor, care se așteaptă ca sfârșitul lumii să aibă loc în timpul vieții lor. Așa au crezut și cei care s-au întâlnit cu hunii, cu mongolii; cei care au trăit în timpul marei epidemii de ciumă, a Primului Război Mondial sau a celui de-al doilea. Mereu vine sfârșitul lumii și asa va fi până la sfârșitul veacurilor.

Pe de altă parte, conform USGS, cutremurele sunt tot mai numeroase. Asta ori s-au înmulțit seismografele amplasate pe planetă și sunt detectate toate cutremurele.
Cine știe, până la urmă?

Niciun comentariu: