duminică, 8 februarie 2009

Ziua lipsă a lui Iosua

O altă legendă care circulă pe internet este aceea a "zilei lipsă a lui Iosua". Aceasta se referă la un program NASA care, aparent a dezvoltat un "bug". În unele versiuni ale legendei, Harold Hill, președintele Curtis Engine Company, din Baltimore, Maryland, a făcut public evenimentul. Computerele NASA executau un program, care calcula pozițiile soarelui, lunii și ale planetelor, la anumite momente în timp. Scopul acestui program ar fi fost prevenirea coliziunii sateliților artificiali ai Pământului cu aceste corpuri cerești. Aceasta afirmație este însă chiar dovada faptului că această poveste este îndoielnică. Deși sateliții aflați pe orbită geosincronă sunt la 35.786 km depărtare de Terra, Luna se află la o distanță de vreo zece ori mai mare, iar soarele și planetele la milioane de kilometri. De aici și imposibilitatea unei coliziuni, și evident inutilitatea programului NASA. Legenda spune că programul se oprea, dând eroare, mereu în preajma unei zile din trecut. Mai precis, exact 23 de ore și 20 de minute lipseau, cândva în timpurile lui Iosua. Acest lucru ar corespunde Bibliei, Iosua 10:12-13: "Atunci Iosua a vorbit Domnului, în ziua când a dat Domnul pe Amoriți in mâinile copiilor lui Israel, și a zis în fața lui Israel: 'Oprește-te, soare, asupra Gabaonului, Si tu, lună, asupra văii Aialonului!' Si soarele s'a oprit, și luna și-a întrerupt mersul, Până ce poporul și-a răzbunat pe vrăjmașii lui. Lucrul acesta nu este scris oare în Cartea Dreptului? Soarele s'a oprit în mijlocul cerului, și nu s'a grăbit să apună, aproape o zi întreagă." Restul timpului pierdut ar proveni tot dintr-un episod biblic, Împărați 20:8-11 (nu mai dau citatul că e lung), când Dumnezeu ar fi deplasat soarele înapoi cu zece grade, provocând o pierdere temporală de aproximativ 40 de minute.
Departamentul de relații cu publicul al NASA a declarat: "Nu există niciun adevăr în povestea conform căreia NASA a descoperit o zi lipsă în mișcarea de rotație a Pământului".
Bineînțeles, odată povestea apărută ea devine greu de controlat. Scepticii vor spune că este un mit, dar mulți alții vor considera că într-adevăr NASA a descoperit acest lucru, dar- datorită conspirației satanico-masonice- ascunde adevărul de lume.
Nu știu ce să cred despre această poveste, este dificil de contrazis dar și de confirmat. Dar totuși un expert în calculatoare spune că un program de computer nu se poate comporta astfel, chiar dacă o zi ar lipsi.
Surse: Harold Hill-"How to Live Like A King's Kid"
Snopes.com

Niciun comentariu: