duminică, 21 iunie 2009

Foametea

Peste un miliard de oameni suferă zilnic de foame potrivit FAO.
Vă place lumea în care trăim? Această lume a fost și este rodul sistemului criminal numit capitalism. Un sistem în care oamenii se luptă care să dețină și să consume mai multe resurse, secătuind această planetă. Nu credeți că a venit vremea unei schimbări?
Depinde doar de noi să ne schimbăm mentalitatea, din cea a unor animale vorace, în cea a unor oameni, în adevăratul sens al cuvântului. Imaginați-vă o lume în care nu concurăm între noi, ci cooperăm cu toții pentru binele colectiv și nu cel individual. Este oare imposibil? Nu îi lăsați pe politicieni și pe bogații planetei să vă întunece mințile cu prostiile lor.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mah, toata ideea asta cu schimbarea societatii umane este ...o utopie. Poate ca am coborat noi din baobab acum nu stiu cate milioane de ani, dar in esenta suntem animale gata sa ucida in momentul in care nu le convine ceva. Afisam o mina ingrijorata cand vorbim despre razboaie, pandemii si alte-alea,dar in sinea noastra ne bucuram ca nu suntem in locul celor napastuiti. Faptul ca parinti isi ucid copiii sau vice-versa reprezinta o dovada elocventa de primitivism,dar ne ascundem, din nou, in spatele mastii : "Nahhh, asta-i doar un caz izolat! ", cand agresivitatea (vorba lui Adler) tipa sa iasa la suprafata.
P.S. comm-ul e general, l-am pus dupa ce am citit mai multe articole.